Blogg

Upplopp, vulkaner och coronavirus…Hong Kong 2020

Nu är vi tillbax efter vår resa till Filippinerna och Hong Kong. Och vilken resa. Vi har haft det varmt å gott, har fått uppleva ett Filippinskt bröllop, vilket var vääääldigt speciellt. Det får bli ett eget inlägg om det.

Hong Kong var också väldigt speciellt. Så många gånger som vi funderat på om vi skulle ställa in Hong Kong resan med tanke på alla oroligheter som varit där det senaste. Dagen innan vi skulle åka började Vilkanen Taal spruta lava över Manilla och då trodde vi att vår resa var körd, men vår flight flög inte över Manilla så den gick som planerat.

Efter ett para dagar på Filippinerna hörde vi om Coronautbrottet i Kina, men vi skulle ju till Hong Kong……När vi väl skulle flyga till Hong Kong förstod vi att det utlyst nödläge även i Hong Kong. Ja, lite darrig blir man ju, men vi fixade munskydd som alla andra.

83225079_10157477795649892_5176064164438736896_o

På hotellet tog de tempen på oss flera gånger om dagen. Jag hade fått en aircon förkylning och var livrädd över att få feber. Ingen av oss vet vad som hade hänt om vi fått feber, men det hade säkert kommit en armé av människor i vita rymddräkter och hämtat oss och låst in oss på nåt säker ställe. *Haha

Och vi använde våra munskydd hela tiden!! Här är bildbevis. Ölen blev filtrerad en extra gång *haha

Nåja, vi klarade alla hälsokontroller och kom hem säkert till Svedala. Väl hemma visar det sig att våra (min och Mikaels) arbetsgivare inte vill ha oss på jobbet dom närmaste 14 dagarna så nu sitter vi i karantän hemma. Tur man inte är bilmekaniker eller kirurg….Vi kan ju faktiskt jobba hemifrån, men det känns väldigt konstigt och det nu äktenskapet prövas. Hihi..Nä det ska nog gå bra, det västa är att man glömmer bort fikaraster när man jobbar hemifrån så det blir till att sätta en ”mat och sov klocka” den närmaste tiden.

Sen har vi bestämt att vi ”o”frivilligt håller oss ifrån folk så gott det går under inkubationstiden. Man vill ju inte bli den som hamnar på löpsedeln under rubriken ”coronasmittade efter HongKong resa skapade epidemi i Göteborg”. Men jag saknar mina barn, barnbarn och arbetskamrater redan! Och idag är första dagen i karantän…..

Jag ska försöka uppdatera bloggen med mer inlägg från vår resa. Har ju inte haft någon internetuppkoppling på flera veckor, ganska skönt faktiskt, men det blir ju en del att sätta på pränt i efterhand.

Dags för långresa.

God fortsättning får man väl ändå säga. Snart har vi varit vakna ett dygn.😱 Och just nu sitter vi på flygplatsen i HongKong. Rätt sletna. Och här ska vi nu sitta i åtta timmar och vänta på att vår flight till Cebu ska lyfta.

Tur det finns wifi på flygplatsen😂

Vi hade en fin vy från Göteborg till London i morse.

Den här gången ska vi åka med bror o svägerska till Bantayan, Filippinerna, på bröllop. Ska bli sååå spännande.

Jag har dock varit ”lite” (läs asnojig) över vulkanen som härjar. Får se om jag kommer kunna sova eller om jag kommer ligga vaken och vara rädd för tsunami😱😱😱.

Alla säger att jag inte ska va orolig. Lätt å säga…men jag ska försöka i alla fall.

Dags för långresa.

God fortsättning får man väl ändå säga. Snart har vi varit vakna ett dygn.😱 Och just nu sitter vi på flygplatsen i HongKong. Rätt sletna. Och här ska vi nu sitta i åtta timmar och vänta på att vår flight till Cebu ska lyfta.

Tur det finns wifi på flygplatsen😂

Vi hade en fin vy från Göteborg till London i morse.

Den här gången ska vi åka med bror o svägerska till Bantayan, Filippinerna, på bröllop. Ska bli sååå spännande.

Jag har dock varit ”lite” (läs asnojig) över vulkanen som härjar. Får se om jag kommer kunna sova eller om jag kommer ligga vaken och vara rädd för tsunami😱😱😱.

Alla säger att jag inte ska va orolig. Lätt å säga…men jag ska försöka i alla fall.

Ett mord har begåtts.

Jodå, husbilen inparkerades förförra helgen så nu kan vi ta tag i en del projekt här hemma. Ja eller hur😂. Eller dream on. Det där med att vara hemma en helg är överskattat.

Eller så har det blivit en drog att dra iväg på helgerna.😏

Förra helgen införlivades svågerns 50 årspresent. Då var det mord på Wapnö med middag och övernattning.

Och det är tur att inte jag är mordutredare eller detektiv, för jag gissade helt fel! Jag som kände mig så smart.😆😎

Jaja, det var en trevlig kväll med ölprovning innan middagen. Provade ett par av deras öl. Favoriten var en porter…så klart!

Däremot blev vi lite besvikna på maten och tyckte att de hade misshandlat den fina råvaran som de skröt så om. Tomatsoppa som var ganska tråkig, Biff som var superseg med en brun potatiskaka..nja…bättre borde dom kunna göra!

Sen hade dom inte riktigt koll på rummen trots att jag både hade ringt och mailat. Det löste sig och jubilaren verkade nöjd och det var ju huvudsaken.

Dagen efter fick vi se en alldeles nyfödd kalv på ko bb’t.

Det är alltid nåt visst med små nyfödda. Mammahjärtat blir lite extra blödigt om man säger så.😍

Till våren tar vi med oss ”lilla V” (barnbarnet) på kosläppet. Tror han hade gillat det.

Vi hade hört talas om ett ställe som hette Riccardos dom ligger in the middle of nowhere, på vishan där vi käkade lunch.

Jättemysigt ställe, och det verkade vara poppis. Särskilt deras glass.

Vi gick all in på charkbricka. Och vilken charkbricka vi fick! Extra allt!😋

Hade vi vetat hur mycket det var hade vi beställt en liten att dela på. Jobbigt när man äter sig proppmätt på deli. Snacka om I-landsproblem. 😱

Det vart iallafall ingen mer mat den dagen….

Bologna 6-8 okt

För två helger sen var vi på en minisemester i Bologna i norra Italien.

Bologna är en relativt liten stad med världens äldsta universitet.

I gamla stan kan man se ett torn som lutar mer än det i Pisa.

Såg verkligen ut som det skulle välta!

I Bologna finns värdens längsta arkad, 3,5km lång. Den leder ut från stan mot klostret San Luca. Vi orkade inte gå hela vägen eftersom vi redan travat runt i stan, men jag ville åtminstone se arkaden.

Det finns också gott om kyrkor. Men det mest spektakulära var den mumifierade nunnan sankt Catherine som dog 1463.😱

Lite makabert, men det heligaste man kan hitta och dit in gick Mikael i kortbyxor🙈

Det var lite svårt att hitta kyrkan. Porten utanför såg ut som en port till ett bostadshus och när man väl kom in i kyrkan så fick man ringa på en klocka för att få komma in i det heliga rummet. Jag visste inte om jag skulle våga, men jag ville verkligen se nunnan.

Porten till sankt Catherine eller corpus domini som hon också kallas.

Så klart blev det god mat också. I Bologna finns ett gigatiskt eataly med en massa mat, parmesanostar, pasta, vin, olivoljor, balsamicovinäger, öl…Ja allt man kan tänka sig. Där tillverkades pasta och om man ville kunde man gå en kurs där med. Eftersom vi reste med handbagage kunde vi inte handla så mycket, men vi köpte med lite go pasta och peccorino som vi tillagade på kvällen. Man orkar ju inte bege sig ut på stan och käka när man gått 20000 steg och varit ute mellan 10 och 18…..inte vi iallafall.😎

Matnördar som vi e så köpte vi med oss lite riktigt risottoris med😀

Så klart käkade vi lite pasta på stan med.

Med betoning på lite….

Mysigt ställe…väldigt italienskt.

När man är i Italien så måste man få frossa i italienska delikatesser!

Sammantaget hade vi 3 mysiga dagar, men det räckte gott å väl. Kommer nog inte att åka tillbaka dit. Känns som vi såg det vi ville se. Men jag älskar Italien och vill alltid tillbaka dit.😍😍

Är det avundsjuka eller ett verkligt problem?

Usch…är sååå irriterad. 😨Tänkte jag skulle lägga upp ett inlägg om förra veckans reda till Bologna, men jag gör det sen…

Vi bor i radhus och har parkering i länga. Idag när vi hade städdag i föreningen kom det som vi har väntat på, sedan vi köpte husbil. Även om vi var förberedda på det så blev jag så lack! När vi alla är samlade på parkeringen kommer frågan. Får man verkligen stå med husbil på parkeringen. Ordföranden tar ton.”Det står i stadgarna att inga husvagnar eller släpkärror får stå på parkeringen,men det står inget om husbilar. Vi får se över stadgarna på årsmötet”. Så nämnde han att MÅNGA klagat över att det är svårt att parkera bredvid husbilen och svårt att komma ut ur garaget. Alltså va???? Alla bilar har servostyrning nu och i och med att vi backar ut överhänget över gräset så sticker nosen ut 30cm längre än en personbil och på bredden tar den inte mer plats än en vanlig bil. Så frågan är OM det är ett verkligt problem, eller om folk e avundsjuka. Och OM det nu ÄR ett problem, varför är det så svårt att prata med oss direkt? Alla på mötet vet ju att det är vi som har husbilen och jag kände mig som en bov på mötet ☹😟

Vad e väl en bal på slottet..

Lite så känns det när ”alla” är i Jönköping och vi åkte till påarp.

Men…vi hittade guld. Skogens guld.

Och Micke rensar gärna, bara han får en svamprensöl.😂

Och jag fick min svampmacka till lunch

Det fanns galet mycket kantareller i skogen. Me like 😍🤗

Vi fick våra grannar på campingen att plocka lite öronmusslkngar och så kom dom med den här fina delikatessbrickan till oss .

Vi har haft en fantastisk helg so far. Imon blir det mässa för oss med😍